POH-GGZ

Wie ik ben:

Mijn naam is François. Vierentwintig jaar geleden ben ik begonnen in de zorgverlening. Eerst bij Justitie, in het Huis van Bewaring en een justitiële jongensinrichting. Daarna als begeleider in de gesloten jeugdzorg en GGZ jeugdzorg. Vanaf 2015 werk ik in de GGZ en dan meer met (jong-)volwassenen. Sinds 2017 ben ik meer gaan werken vanuit de Psychosociale Therapie. Hier ben ik recent in afgestudeerd als Psychosociaal Therapeut.

Vanaf september ben ik werkzaam bij medische praktijk De Vliegeraar als Praktijkondersteuner GGZ.(POH-ggz).

Waarmee kun je terecht bij mij als POH-ggz?

Klachten zoals, paniek, onzekerheid, angst, perfectionisme, boosheid, piekeren, kunnen gemakkelijk tot  stress en spanning leiden. Hierdoor kun je al snel hoog in je energie geraken en krijgen emotionele gedachten de overhand. Het gevolg is dat je de regie over jezelf kwijtraakt en daardoor ook de verbinding met jezelf kwijtraakt.
Klachten als somberheid, eenzaamheid, angst, depressieve gevoelens, hopeloosheid zijn deprimerend van aard waardoor je juist laag in je energie komt te zitten. Je blijft hangen in negatieve gedachten, niets is meer leuk en niets is meer uitdagend. Samen kunnen we zoeken naar manieren om jezelf te herpakken en te motiveren.

Hoe ik ben/ werk.

In de begeleiding zoals ik die geef, is een onvoorwaardelijke band met de cliënt voor mij erg belangrijk.

Begrippen die mij kunnen typeren zijn onder andere, rust en geduld. Luisteren en verdiepende vragen stellen. Eerbied en ruimte voor jouw verhaal. Daar, gericht op hart(gevoel) en hoofd(verstand), op ingaan. Niet alleen met diepgang en kwaliteit, maar ook met een mate van speelsheid in het gebruik maken van methodieken en technieken. Humorvol, maar zéker ook prikkelend. Soms confronterend maar bovenal stimulerend!

Ik nodig je graag uit voor een kennismaking!

 

Groet, François

Medewerker ‘Medische Praktijk De Vliegeraar’